Івано-Франківський фаховий коледж технологій та бізнесу

Приймальна директора

Івано-Франківськ
вул. Коновальця, 140

Світ взаємин: як навчитися запобігати та вирішувати конфлікти

12 Січня 2023

Світ взаємин: як навчитися запобігати та вирішувати конфлікти

Саме на таку тему відбулося 12 січня засідання психолого-педагогічного семінару. Надія ЛИТВИН, практичний психолог коледжу, дала педагогічним працівникам поради для  гармонійного виходу з конфліктних ситуацій; запропонувала в педагогічну скарбничку правила коректного поводження в колективі.

По завершенню семінару було проведено тренінг «Професійна мобільність педагога  або  чому треба вчитися і змінюватися все життя?». Даний тренінг розкрив в педагогах усвідомлення необхідності розвитку, мобільності, компетентності та комунікаційних технологій  для успішного проведення  освітнього  процесу.

Вся справа в тому, що з самого дитинства нас вчили мислити, відштовхуючись від певних шаблонів і правил. В першу чергу розвивалося логічне мислення, на принципах якого і побудований наш світ. Так, та не так. Цим тренінгом ми  хотіли показати, що потрібно виходити за рамки логіки і переставати думати стереотипно!

Ми повинні усвідомити, що педагог не повинен іти попереду, ведучи за собою студентів, не повинен іти позаду, весь час підштовхуючи їх,— він повинен бути весь час поряд і спільно вирішувати всі проблеми, що виникають у освітньому процесі.

Бажаємо Вам, педагоги, не стояти на  місці, а весь час вдосконалюватись.